22:00 LASK Linz vs Club Brugge UEFA Champions League Play-off Round

LASK Linz
Με αλλαγές στην ενδεκάδα, έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 με τη Σέπσι, για το ρουμάνικο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε στο 10′ με τον Παούν και δέχθηκε την ισοφάριση στο 31′. Στο β’ μέρος ήταν καλύτερη. Απείλησε τρεις φορές στο (67′, 72′, 73′), όμως δεν κατάφερε να σκοράρει, κινδυνεύοντας στο τέλος (81′) να χάσει και το ματς. Όσο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αν με τις Αστάνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ στους πρώτους δύο γύρους ήταν μοιρασμένες οι πιθανότητες, στον γ’ προκριματικό έπρεπε να κάνει υπέρβαση. Απέκλεισε την πιο… ακριβή Σέλτικ. Έμεινε στο 1-1 εντός και έκανε «διπλό» με 4-3 σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο στο 76′, όταν οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με 3-2. Στο 80′ ο Ομρανί ισοφάρισε, για να έρθει στην εκπνοή ο Τσουκουντεάν να γράψει το τελικό 4-3.  Ο Πετρέσκου χαρακτήρισε φαβορί τη Σλάβια και είπε: «Χρειαζόμαστε ένα νέο θαύμα για την πρόκριση, παίζουμε με μία ομάδα των 47 εκατ. ευρώ, την ώρα που εμείς είμαστε στα 10. Θα πρέπει να σκοράρουμε και στα δύο ματς, αν θέλουμε να περάσουμε».
Ο Πετρέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στον πλέον έμπειρο παίκτη, Εμάνουελ Κούλιο (Μ, 4/1 στην Ευρώπη), ο οποίος τραυματίστηκε ξανά και δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αποψινό ματς. «ΟΚ» είναι ο Ρονδόν (Ε, 6/2 στην Ευρώπη) σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Κλουζ, ενώ θα παίξει κανονικά και ο «καυτός» Ομρανί (Ε, 6/6 στην Ευρώπη) παρότι λέγεται και γράφεται πως υπάρχει πρόταση 3,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Να σημειωθεί πως στο όριο καρτών βρίσκεται ο Ντεάκ (Μ, 6/1 στην Ευρώπη).
(4-3-3): Αρλάουσκις – Σούσιτς, Πάουλο Βινίσιους, Μπούρτσα, Καμόρα – Αουρέλιο, Μπορντέιανου, Τζόκοβιτς – Ντεάκ, Ρονδόν, Ομρανί.
Club Brugge
Μόνο αγώνες πρωταθλήματος έχει δώσει μέχρι στιγμής η Σλάβια Πράγας που φιλοδοξεί έπειτα από 12 χρόνια να επιστρέψει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νταμπλούχος Τσεχίας προέρχεται από το 3-0 επί της Μπουντεγιόβιτσε, σε ματς στο οποίο έπαιξε με βασικά στελέχη και το «καθάρισε» στο β’ μέρος. Προηγήθηκε στο 48′ με τον Στάντσιου, για να έρθει στο 76′ ο Ολαγίνκα να κάνει το 2-0 και επί της ουσίας να ρίξει τίτλους τέλους. Ο Σκόντα, στο 84′, «έγραψε» με το τελικό 3-0. «Πέρσι ήταν μία χρονιά όνειρο με την κατάκτηση του νταμπλ, φέτος φιλοδοξούμε να επιστρέψουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο κόντρα στην Κλουζ, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Τρπισόβσκι που επέλεξε η τελευταία προπόνηση να γίνει στην Τσεχία και όχι στη Ρουμανία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Κλουζ. «Το κάναμε, διότι δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τους παίκτες με μία προπόνηση στους 30 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι ποντάρουν στον Γιάν Μπόριλ (Α, 5/0 στο πρωτάθλημα), ο οποίος έλειπε από το ματς της Παρασκευής με την Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε, αλλά είναι «ΟΚ» και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Αντίθετα, έμεινε στην Πράγα και δεν θα αγωνιστεί ούτε στη ρεβάνς ο 23χρονος Σλοβάκος Χρομάντα (Μ, 0/0) που την τελευταία διετία ταλαιπωρείται από τραυματισμούς.
(4-2-3-1): Κόλαρ – Κουφάλ, Χοβόρκα, Φρίντριχ, Μπόριλ – Χούσμπαουερ, Σούτσεκ – Χόλες, Σταντσίου, Μάσοπουστ – Φαν Μπούρεν.
Εκτίμηση
Αναμφισβήτητα η Κλουζ έχει ρυθμό στο παιχνίδι της, με δεδομένο ότι έχει δώσει αρκετά επίσημα ματς. Ποιοτικά, όμως, υστερεί έναντι της Σλάβια που στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ζευγάρι. Γι’ αυτό και δεν πάμε σε σημείο, αλλά σε παιχνίδι με τα γκολ, επιλέγοντας το «Over 2».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!