22:00 FC Lugano vs Dynamo Kyiv UEFA Europa League

Ηττήθηκε δίκαια στη πρεμιέρα από τη Κοπεγχάγη, δεν δικαιούταν κάτι καλύτερο σύμφωνα με το φοβικό τρόπο που αντιμετώπισε το ματς. Παρατάχθηκε με ενισχυμένο κέντρο, σε σχηματισμό 4-5-1 και βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας. Την κολακεύει το τελικό 1-0, εκτός του γκολ που δέχθηκε στο 50’, την έσωσε δύο φορές το δοκάρι και σε αρκετές περιπτώσεις ο κίπερ Μπάουμαν. Από το κακό στο χειρότερο πάει στο πρωτάθλημα, την Κυριακή έγινε το πρώτο φετινό θύμα της Ξαμάξ (εντός έδρας ήττα με 1-0) και παρέμεινε χωρίς νίκη για 8η σερί αγωνιστική (0-3-5). Ανύπαρκτη στο 1ο ημίχρονο, πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη που δέχθηκε μόνο 1 γκολ, στην επανάληψη είχε 3 καλές ευκαιρίες, αλλά μέχρι εκεί. «Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σελεστίνι θα παραμείνει στη θέση του. Εδώ και καιρό παίζουμε ανά 3 μέρες, όποιος και να ερχόταν δεν θα μπορούσε να αλλάξει τίποτα», τα λόγια του προέδρου για τις φήμες περί αλλαγή προπονητή.
Αγωνιστικά Νέα:Βουνό τα προβλήματα ξανά για τον κόουτς Σελεστίνι, καθώς τραυματίες παραμένουν οι Σουλμόνι (Α, 1/0), Μποτάνι (Μ, 5/0), Κόβιλο (Μ, 1/0), εξαιρετικά αμφίβολος ο Νταπρελά (Α, 7/0), ενώ ο Ροντρίγκες (Μ, 6/1) είναι έτοιμος, αλλά πιθανόν να προφυλαχθεί ενόψει πρωταθλήματος. Επιστρέφει σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας ο Λόβριτς (Μ, 3/0), που ήταν τιμωρημένος.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-1-4-2): Μπάουμαν – Κεσκές, Μάριτς, Γιάο – Σαμπατίνι – Λαβανσί, Βέτσεϊ, Κουστόδιο, Νταλμόντε – Αρατόρε (Χόλεντερ), Καρλίνιος.

Το ματς με τη Μάλμε ήταν ένας πρόωρος «τελικός» μέσα στη χρονιά για τη Ντιναμό. Η ομάδα του Κιέβου έπρεπε να πάρει το ματς με δεδομένο πως προερχόταν από σερί άσχημων αποτελεσμάτων εντός συνόρων, η διοίκηση απειλούσε με πρόστιμα σε περίπτωση μη νίκης και ο κόσμος αδιαφορούσε για το παιχνίδι. Έτσι η Ντιναμό έβγαλε πάθος, αποφασιστικότητα και χωρίς να ενδιαφερθεί για το πώς έπαιξε, πήρε το ματς με 1-0 με γκολ του Μπουγιάλσκι στο 84′. Ένα αποτέλεσμα που έδωσε ώθηση στην ομάδα που πήρε μπρος και πλέον μετρά «3 στα 3» και στο πρωτάθλημα με τελευταίο θύμα της το «πούλμαν» της Ντνίπρο παίζοντας, μάλιστα, με πολλές αλλαγές. Νίκησε με 2-0 την αντίπαλο της σε ματς, όπου έβαλε το χέρι του και ο ρέφερι. Το 2-0 που προήλθε από πέναλτι του Τσιγκάνοφ, δεν υπάρχει. Ο Λογκίνοφ δεν ανατρέπει τον Μπεσέντιν, όμως ίσως ο ρέφερι να ήθελε να εξιλεωθεί για το κακώς ακυρωθέν γκολ του Γκάρμας στο 6′ και 24 λεπτά νωρίτερα από το 1-0 του Βέρμπιτς στο 30′.
Αγωνιστικά Νέα:Έτοιμος για την αναμέτρηση επί ελβετικού εδάφους είναι ο βασικός, Βλαντιμίρ Σεπέλεφ (Μ, 2/1, 7/0), ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με τη Ντνίπρο λόγω ενός μικροτραυματισμού, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου με τη λήξη του ματς ο κόουτς, Μιχαϊλιτσένκο. Από κει και πέρα, η 11άδα στο Λουγκάνο θα έχει πολλές αλλαγές εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στη Ντνίπρο.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μπόικο – Κεντζιόρα, Σαμπάνοφ, Κάνταρ, Μικολένκο – Μπουγιάλσκι, Σίντορτσουκ, Σεπέλεφ – Τσιγκάνοφ, Ροντρίγκες, Βέρμπιτς.

Εκτίμηση
Για τη Λουγκάνο η Ευρώπη είναι πολυτέλεια, μην πούμε… ταλαιπωρία, καθώς στο πρωτάθλημα παραπαίει κι απειλείται με υποβιβασμό. Η Ντιναμό δείχνει σημάδια βελτίωσης τον τελευταίο καιρό, ενώ στην Ευρώπη έχει σαφώς πιο «βαριά» φανέλα από την ελβετική ομάδα. Σε πτώση το «διπλό», θεωρούμε πως έχει ακόμα αξία σε τιμές άνω του 2,10.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!