22:00 Arsenal vs Standard Liège UEFA Europa League

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ η Άρσεναλ, καθώς επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Εκμεταλλεύτηκε τους ανοικτούς χώρους, ενώ τη βοήθησε η αποβολή παίκτη της αντίπαλου στο 79′, με το σκορ στο 1-0. Στο πρωτάθλημα, τη Δευτέρα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας. Απέφυγε την ήττα χάρη στη σταθερή σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα ο αρχισκόρερ Ομπαμεγιάνγκ, αλλά και λόγω των καίριων επεμβάσεων του τερματοφύλακα Λένο. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν… πείσει με τη μέχρι τώρα εικόνα τους, η αμυντική λειτουργία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (απόδειξη τα έξι σερί G/G στην Πρέμιερ), ωστόσο, έστω και έτσι, βρίσκονται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, κάτι που αποτελεί έναν εκ των βασικών φετινών στόχων. Την προσεχή Κυριακή η Άρσεναλ υποδέχεται την Μπόρνμουθ για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Όπως συνέβη και στο ματς με την Αϊντραχτ, ο προπονητής Ουνάι Έμερι θα προχωρήσει σε ροτέισον στην αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης. Τραυματίες είναι ο σέντερ φορ Λακαζέτ (0/0, 3/2) και ο νεαρός μέσος Ρόουι (0/0, 1/0). Αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα στο πρωτάθλημα, όπως οι αμυντικοί Χόλντινγκ, Μπεγερίν, Τιέρνεϊ, καθώς και άλλοι που έχουν χρησιμοποιηθεί λίγο, όπως ο μέσος Οζίλ και ο επιθετικός Μαρτινέλι.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μαρτίνες – Μπεγερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Τιέρνεϊ – Τορέιρα, Γουίλοκ – Πέπε, Οζίλ, Νέλσον – Μαρτινέλι

Θετική πρεμιέρα για την Σταντάρ, που μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά κατέβαλε την αντίσταση της Γκιμαράες (2-0). Είχε υπομονή και τον τερμ. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς σε εξαιρετική βραδιά και έλυσε τον γρίφο με ένα τυχερό αυτογκόλ (66’) σε ένα μοιρασμένο έως τότε ματς. Σε κόντρα επίθεση σημείωσε και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις όταν οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν «ψάχνοντας» την ισοφάριση. Σε σταθερά υψηλές πτήσεις εντός συνόρων, αν και την Κυριακή… ίδρωσε για να σώσει τον βαθμό στο ντέρμπι μίσους με την Σαρλερουά (1-1) και με την ισοπαλία εκθρονίστηκε από την κορυφή. Οι πρώτοι μήνες της σεζόν κυλούν πάντως ανταγωνιστικά ούσα πρωταγωνίστρια εντός συνόρων και με θετικό μπάσιμο στο Γιουρόπα. Ο Μισέλ Πρεντόμ υιοθέτησε κάθε κλισέ για την εξόρμηση στο Λονδίνο. «Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Θα είναι έκπληξη αν πάρουμε αποτέλεσμα. Πρέπει να δείξουμε πως ωριμάσαμε».
Αγωνιστικά Νέα:Χωρίς νέα προβλήματα, συνεχίζεται η «λειψανδρία» στους στόπερ που αναγκάζει τον σύλλογο της Λιέγης να ψάχνει ήδη συμπληρωματικές λύσεις για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο καθώς χάνουν την σεζόν οι ενίοτε βασικοί Μποκαντί (1/0, 5/0) και Ντουσέν (0/0, 3/0). «Παίζεται» μια θέση στους εξτρέμ όπου ο φορμαρισμένος Μπόλιεβιτς έχει προβάδισμα έναντι του πιο έμπειρου Καρσελά. Εκτός λίστας οι έμπειροι αλλά εκτός πλάνων φέτος και χωρίς συμμετοχή Ποκονιόλι (μπακ) και Ορλάντο Σα (επιθετικός).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μποντάρ -Βοϊβόντα, Βανχούσντεν, Λαϊφης, Γκαβορί – Μπαστιέν, Τσιριμότ – Λεστιέν, Μπόλιεβιτς (Καρσελά), Εμποκού – Εμόν

Εκτίμηση
H Άρσεναλ απέδειξε με τη νίκη στη Φρανκφούρτη ότι ακόμα και αν παραταχθεί με αλλαγές, παραμένει το… αφεντικό στον όμιλο. Η Σταντάρ είναι ομάδα με επιθετικές αρετές και η άμυνα των Λονδρέζων δίνει… συχνά δικαιώματα. Ρεαλιστική επιλογή το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!