21:30 Olympiakos Pireus vs Viktoria Plzen UEFA Champions League Qualifying R2

Olympiakos Pireus
Θετικό ήταν το πρόσημο από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μαρτίνς πήγε να παίξει στην έδρα της πιο έτοιμης Πλζεν και έφυγε αλώβητος, με το πονηρό 0-0. Οι «ερυθρόλευκοι» που ξεκίνησαν με το δοκιμασμένο 4-2-3-1, μπήκαν σχετικά καλά, αλλά η αναγκαστική αλλαγή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 22′ έφερε «αναταραχή», κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Μέχρι το ημίχρονο, οι Πειραιώτες κινδύνεψαν σοβαρά, ιδιαίτερα στο 45′ με το δοκάρι των Τσέχων. Στην επανάληψη, η εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν παρόμοια, αλλά η είσοδος του Καμαρά αντί του Βαλμπουενά στο 57′ και η αλλαγή συστήματος σε 4-3-3, έφερε ηρεμία και ο Ολυμπιακός ισορρόπησε. Μάλιστα, στο 76′ θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Μπουχαλάκης αστόχησε. Απόψε η σειρά επιστρέφει στο «Καραϊσκάκης» και η ελληνική ομάδα ψάχνει μόνο τη νίκη για να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ ή με ήττα μένει εκτός.
«Είναι ένα ματς από τους έξι, επτά ή οκτώ τελικούς που θα έχουμε μέσα στη χρονιά. Θα είμαστε βελτιωμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε», τόνισε χθες ο Πορτογάλος τεχνικός. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, ο Παπαδόπουλος (Α, 1/0) τραυματίστηκε στη Τσεχία και τέθηκε νοκ άουτ. Εκτός παραμένουν και οι Φορτούνης (Μ, 43/17, πέρυσι), Χριστοδουλόπουλος (Μ, 26/9), Βούκοβιτς (Α, 28/3), Σουντανί (Μ, 8/2), Σισέ (Α, 29/2). Εκτός πλάνων είναι οι Σολδάνο (Ε,9/1), Κάιπερς (Ε.), Γιάνν. Μασούρας (Α, 11/1)
(4-2-3-1): Σα – Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιγιέρμε, Καμαρά (Μπουχαλάκης) – Ποντένσε, Βαλμπουενά, Γιώργος Μασούρας – Γκερέρο (Ελ Αράμπι)
Viktoria Plzen
Η Πλζεν προερχόταν από μίνι νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα, αλλά στο -ίσως- πιο σημαντικό ματς της σεζόν έμεινε… μετεξεταστέα. Οι δευτεραθλητές Τσεχίας υποδέχθηκαν τον Ολυμπιακό και παρότι είχαν την πρωτοβουλία και τις φάσεις, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα στο Φάληρο. Στο πρώτο μέρος «άγγιξαν» το γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά Σα και δοκάρι είπαν «όχι». Στην επανάληψη, θα περίμενε κανείς ότι θα επιβληθούν, έχοντας ρυθμό λόγω περισσότερων επίσημων αγώνων, αλλά δεν το έκαναν, παγιδεύτηκαν στην έξυπνη τακτική του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού και έμειναν 0-0. Το αποτέλεσμα σαφώς δεν είναι απογοητευτικό για νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να αντέξουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ξέρουν ότι αν σκοράρουν πρώτοι, θα «στριμώξουν» τους «ερυθρόλευκους». Το περασμένο Σάββατο κέρδισαν δύσκολα με 3-2 την Καρβινά και έκαναν το «τρία στα τρία» στο πρωτάθλημα.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά ένα γκολ μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Ελπίζω να σκοράρουμε εμείς πρώτοι», σχολίασε χθες ο προπονητής Βρμπα. Με 20 παίκτες η αποστολή των Τσέχων στην Αθήνα. Από αυτή λείπουν σημαντικοί παίκτες, όπως οι Εκπάι (Μ, 17/0, πέρυσι), Χούμπνικ (Α, 35/0, πέρυσι) και Μπογκέλ (Ε, 35/15). Τελευταίο πρόβλημα ο τραυματισμός του Τσέρμακ (Μ, 1/0, 2/0), ο οποίος δεν ταξίδεψε. Εξέτισε και επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Λιμπερσκί (Α, 0/0, 2/0).
(4-2-3-1): Χρούσκα – Ρέζνικ, Πέρνιτσα, Μπράμπετς, Λιμπερσκί – Χροσόφσκι, Κάλβαχ – Καγιάμπα, Μίχαλικ, Κόπιτς – Κρμεντσίκ.
Εκτίμηση
Ο Ολυμπιακός έφυγε με το… πονηρό 0-0 από τη Τσεχία και απόψε, μπροστά στον κόσμο του, καλείται να κερδίσει και να πάρει την πρόκριση. Ο αγώνας θα είναι δεδομένα απαιτητικός, αλλά θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην έδρα και στην ομάδα του Μαρτίνς. Άσος.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!