21:30 Austria Wien vs Apollon Limassol UEFA Europa League Qualifying R3 Champ Path

Austria Wien
Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος Αυστρίας. Στην πιο πρόσφατη, έχασε εντός έδρας με 3-0 από τη Λίντσερ, ματς στο οποίο πάλεψε, αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, δεχόμενη δύο γκολ στο τέλος (86′, 91′). Είχε προηγηθεί το «βαρύ» 3-1 στην έδρα της νεοφώτιστης Βάτενς, κριτική με το… καλημέρα δέχεται ο νεοφερμένος κόουτς Ίλτσερ. Πρώτο της ευρωπαϊκό φετινό ματς, πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω της 4ης θέσης που τερμάτισε πέρσι. Μετά από περίπου 6 χρόνια επιστρέφει στη φυσική της έδρα (Generali Arena) στην Ευρώπη, καθώς αγωνιζόταν στο μεγαλύτερο Ernst-Happel-Stadion. Πάντως, το γήπεδο δεν αναμένεται να γεμίσει. Εκτός οι τραυματίες Σόισενγκεϊρ (Α, 23/1 πέρσι), Μπόρκοβιτς (Α, 6/0), Κάβλαν (Α, 34/4 με Έμεν) και οι ανέτοιμοι Σαξ (Μ, 18/2), Τούργκεμαν (Ε.). Δεν έχει δηλωθεί ο νεοφερμένος στόπερ Πάλμερ-Μπράουν (18/1 με Μπρέντα πέρσι).
Apollon Limassol
Τα χρειάστηκε στη ρεβάνς με τη Σάμροκ, έχοντας χάσει με 2-1 στο πρώτο εκτός έδρας ματς. Υπερείχε στην πρώτη ώρα παιχνιδιού και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Ζελάγια (18′), Ζάλαϊ (64′). Όλα άλλαξαν όταν αποβλήθηκε ο Παπουλής (67′), δέχτηκε γκολ δύο λεπτά αργότερα και πίεση. Άντεξε και το ματς πήγε στην παράταση, όπου έμειναν και οι Ιρλανδοί με 10 παίκτες κι έτσι το γκολ του Σαρδινέρο στο 102′ αποδείχτηκε… χρυσό για το συγκρότημα του Αυγουστή. Ξεκινά το πρωτάθλημα στις 24/8 (εκτός με ΑΕΚ Λάρνακας). «Σίγουρα θα ήταν σημαντικό εάν είχαμε όλους τους παίκτες στη διάθεση μας. Είμαι σίγουρος ότι όσοι θα αγωνιστούν θα δώσουν αρκετές λύσεις στην ομάδα. Είναι δυο αρκετά δύσκολα παιχνίδια», τα λόγια του Αυγουστή. Δεν έχουν δηλωθεί οι Βολοτίνεν (Τ, νέος), Ουεντραόγκο (Α, 17/0 πέρσι), ενώ τιμωρημένοι είναι οι Σακέτι (Μ, 23/1), Ζελάγια (Ε, 26/10) και Παπουλής (Ε, 24/6). Πάντως, όλοι ταξίδεψαν με την αποστολή ώστε να στηρίξουν τους συμπαίκτες τους.
Εκτίμηση

Η Αούστρια θέλει να συνδυάσει την επιστροφή στη φυσική της έδρα με νίκη, όμως απογοήτευσε στα δύο επίσημα ματς. Ούτε ο Απόλλωνας έπεισε κόντρα στη Σάμροκ, ενώ θα παραταχθεί και με σημαντικές απουσίες. Δεν θα του κακόπεφτε μια ισοπαλία, ενόψει της εντός έδρας ρεβάνς.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!