21:00 Valenciennes FC vs AS Nancy-Lorraine France Ligue 2

Valenciennes FC
Την κακή εικόνα που είχε βγάλει στα φιλικά (1-3-1, με συνολικό σκορ 3-3), την έδειξε και στο πρωτάθλημα. Έχασε 1-0 εκτός από τη «νεοφώτιστη» Σαμπλί. Το παιχνίδι ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις. Κρίθηκε με το πέναλτι του Ζακ στο 60ο λεπτό. Μόλις μία καλή ευκαιρία για την κάθε ομάδα στο α’ μέρος, λίγο πιο κινητική η Σαμπλί στο β’ (εκτός από το πέναλτι είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες). Η Βαλενσιέν πίεσε στο τελευταίο 10λεπτο. Ο τεχνικός της, Ολιβιέ Γκεγκάν, είπε μετά το ματς ότι ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα και πώς να το διορθώσει. Όμως, το γνωρίζουν κι όλοι όσοι την έχουν παρακολουθήσει: δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι. Ίσως να φταίει και η έλλειψη ικανών ποδοσφαιριστών στο δημιουργικό κομμάτι. Τώρα, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, θα πρέπει να δείξει πολύ καλύτερα στοιχεία, για να πανηγυρίσει για 1η φορά. Μπαίνει στην αποστολή ο Μπρασιέ (Α), που ήταν τιμωρημένος στην πρεμιέρα. Απόντες παραμένουν οι Περκίς (Τ, 32 συμ. πέρυσι), Αλοέ (Α, 23/0), Νταμπό (Α, 11/1), Μασόν (Μ, 31/3).
AS Nancy-Lorraine
Η παρουσία του Ζαν Λουί Γκαρσιά στον πάγκο της έφερε μεγάλες προσδοκίες, όμως η αγωνιστική πραγματικότητα… προσγείωσε τον κόσμο της, αλλά κι όλους όσοι την εμπιστεύτηκαν την προηγούμενη αγωνιστική. Παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Ορλεάν. Είχε μία «τεράστια» ευκαιρία λίγο πριν από την ανάπαυλα (μ’ έναν αμυντικό της φιλοξενούμενης να διώχνει πάνω στη γραμμή), όμως η ίδια τη γλίτωσε δύο φορές, μία στο 1ο ημίχρονο και μία στο 2ο. Η Ορλεάν έπαιξε έξυπνα και ίσως να δικαιούταν περισσότερα. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα αποκτήθηκαν τρεις δανεικοί από τη Β’ ομάδα της Σεντ Ετιέν. Ο λόγος για τους Ρότσα Σάντος (Μ, 18 ετών), Βάγκνερ (Μ, 23 ετών), Γκιέιγ (Ε, 21 ετών). Μπήκαν όλοι στην αποστολή για σήμερα. Απόψε θα προσπαθήσει ν’ αξιοποιήσει τους κενούς χώρους, που… ευελπιστεί ότι θ’ αφήσει η Βαλενσιέν. Θα χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Παραμένουν εκτός ο τιμωρημένος – από πέρυσι – Σισοκό (Μ, 27/4) κι ο ανέτοιμος Μπασί (Μ, 31/6).
Εκτίμηση
Η παράδοση και η στατιστική λένε πως όποια σκοράρει πρώτη, θα πάρει και τη νίκη. Έτσι, το πιο… νορμάλ ποντάρισμα θα έπρεπε να πάει στο «0-1 G». Γενικότερα, το Under 2,5 φαντάζει ως πολύ πιθανό, αλλά προσφέρεται σε χαμηλές αποδόσεις. Σε ό,τι αφορά στο σημείο, παίζει το «Χ»

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!