21:00 FC København vs FK Crvena Zvezda UEFA Champions League Qualifying R3

FC København
Μονόλογος ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα το ματς του Βελιγραδίου. Ο Ερυθρός Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 44′, έχασε ευκαιρίες, για να ισοφαριστεί στο 84′ με αμφιλεγόμενο πέναλτι του Βιντ (τυχερή η Κοπεγχάγη). Οι πρωταθλητές Δανίας πήραν περισσότερα απ’ όσα άξιζαν, έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την ευνοϊκή για εκείνους κατάσταση. Βέβαια, ο έμπειρος τεχνικός, Στάλε Σολμπάκεν, τόνισε ότι η ρεβάνς θα χρειαστεί πολύ κόπο, εξήρε τις αρετές του αντιπάλου. Το εγχώριο πρωτάθλημα λειτουργεί ως… αντιπερισπασμός τη δεδομένη στιγμή, αλλά την Παρασκευή επικράτησε 2-0 (46′ και 60′ τα γκολ του φορμαρισμένου Βιντ) εντός της Λίνγκμπι, «γεμάτη» εμφάνιση, αλλά με πολλές χαμένες ευκαιρίες. «Πέντε στα πέντε» ο μέχρι στιγμής, αψεγάδιαστος, απολογισμός των πρωτευουσιάνων. Στο αγωνιστικό σκέλος, έχουν τεθεί εκτός δράσης ο τερματοφύλακας Αντερσεν ( 6 συμ. πέρυσι), οι αμυντικοί Μπίελαντ (2/0 πρωτάθλημα, 30/1 πέρυσι), Μπόιλεσεν (27/1 πέρυσι) και ο μέσος Μουντραζίγια (2/0 Κοπεγχάγη και 11/1 Οσιγεκ πέρυσι).
FK Crvena Zvezda
Δεν τα κατάφερε ο Ερυθρός Αστέρας στο πρώτο ματς. Για την ακρίβεια, οι πρωταθλητές Σερβίας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς παρουσιάστηκαν άριστα «διαβασμένοι», έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν «αδικημένοι», πλην όμως δεν πήραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και το έργο τους δυσκολεύει εν όψει της ρεβάνς. Βέβαια, πέρυσι, στα πλέι οφ, είχαν φέρει 1-1 εντός με τη Σάλτσμπουργκ, έχαναν 2-0 στη ρεβάνς, για να πάρουν εν τέλει το 2-2 και μαζί την επική πρόκριση στα γκρουπ. Η «ζβέζντα» έχει ανέβει επίπεδο μετά την περσινή παρουσία της στον θεσμό και η έννοια του αδύνατου δεν αγγίζει παίκτες και τεχνικό τιμ. Στο πρωτάθλημα έκανε το «τρία στα τρία» την Παρασκευή, νίκησε 2-0 εντός τη Μλάντοστ (4′ Βούλιτς, 45′ Γέφτοβιτς τα γκολ, σχετικά εύκολα). Πολλές και σημαντικές οι απουσίες. Εκτός οι αμυντικοί Στοΐκοβιτς (1/0 πρωτάθλημα, 3/0 Τσάμπιονς Λιγκ), Μπάμπιτς (3/0, 4/0), ο μέσος Γιόβιτσιτς (1/1, 3/1) και -το πιο σημαντικό- οι επιθετικοί Παβκόβ (2/1, 5/2) και Μπεν (2/2, 5/0). Εκτός λίστας ο φορ Τομανέ (1/0 πρωτάθλημα).
Εκτίμηση
Ο σεβασμός για τις δυνατότητες και την αγωνιστική σκληράδα του Αστέρα υφίσταται, πλην όμως οι πρωταθλητές Σερβίας καλούνται να παραταθούν με πολύ σημαντικές ελλείψεις. Δεν θα ασχοληθούμε, κατανοούμε, όμως, το προβάδισμα στην έδρα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!