21:00 Derry City vs Waterford United Ireland League Cup Semifinal

Derry City
Κάτοχος του Λιγκ Καπ η Ντέρι, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, με νίκη πηγαίνει στον τελικό, ενώ είχε κερδίσει στο γήπεδο της την περασμένη Δευτέρα τη Γουότερφορντ με 2-0. Την Παρασκευή νίκησε με ανατροπή 3-1 τη Γιου Σι Ντι στο Δουβλίνο και ανέβηκε στην 3η θέση, έπιασε στη βαθμολογία τη Μποέμιανς έχει όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τους «τσιγγάνους». Τα χρειάστηκε, πάντως, στο Δουβλίνο, όταν οι «φοιτητές» άνοιξαν το σκορ με τον Σαμ Μπιρν στο 31′. Ο Τζέιμι ΜακΝτόνα έφερε το ματς στα ίσα για τη Ντέρι δέκα λεπτά αργότερα, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο πρώην παίκτης των γηπεδούχων, Κόνορ Ντέιβις, με το που μπήκε στο ματς, στο 71′, έδωσε το προβάδισμα στη Ντέρι. «Δεν πανηγύρισα το γκολ, γιατί η Γιου Σι Ντι έκανε πολλά για μένα όταν γύρισα από τη Ρέντιγκ», ήταν τα λόγια του Ντέιβις. Ο Ντέιβιντ Πάρκχαουζ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, οι γηπεδούχοι τελειώσαν το ματς με 10, μετά την αποβολή του Τζακ Κίνι στο 86′.
Waterford United
Επιστρέφει στο γήπεδο που έχασε 2-0 από τη Ντέρι πριν από μια βδομάδα, αυτή τη φορά η αναμέτρηση είναι για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ και η Ντέρι δεν είναι απλά η κάτοχος του τροπαίου αλλά και η πολυνίκης του θεσμού. Το ματς του πρωταθλήματος το είχε κρίνει ο Ντέιβιντ Πάρκχαουζ πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, το πρώτο με κεφαλιά στο 13′ το δεύτερο στην εκπνοή του ημιχρόνου με μια βολίδα έξω από την περιοχή. Η Ντέρι είχε κυριαρχήσει στο ματς, έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πάρκχαουζ θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ. «Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αλλά δεν έχουμε παράπονα, δεχτήκαμε φτηνά γκολ», δήλωσε ο τεχνικός της Γουότερφορντ, Άλαν Ρέινολντς, ενώ πρόσθεσε: «Το ματς αυτό είναι εντελώς διαφορετικό, πάμε στην έδρα της Ντέρι για δεύτερη συνεχόμενη Δευτέρα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά παίζεται μια θέση σε τελικό κυπέλλου.” Ο φορ Γουόλτερ Φιγκέιρα είναι διαθέσιμος και ίσως κάνει το ντεμπούτο του, νοκ άουτ ο αμυντικός Σαμ Μπόουν (5/0).
Εκτίμηση
Μικρή η απόδοση του άσου, η Ντέρι είναι δίκαιο φαβορί. Η Γουότερφορντ αναμένεται να είναι πιο προσεκτική, μένει να φανεί αν έμαθε από τα λάθη της περασμένης Δευτέρας. Παρά τις ευκαιρίες της Ντέρι, το σκορ δεν είχε ξεφύγει, δύσκολα θα γίνει αυτό μια βδομάδα μετά. Το Under 2.5 του 1.97 αξίζει το ρίσκο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!