21:00 Al Nassr Riyadh vs Wahda Abu Dhabi Asian Champions League 1/8 Final

Al Nassr Riyadh
Έπιασαν τόπο στην Αλ Νασρ οι πολλές επενδύσεις, καθώς επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στον Πορτογάλο τεχνικό, Ρουί Βίτορια, ο οποίος ανέλαβε στα μέσα της χρονιάς και έχοντας τη διαφορά από την Αλ Χιλάλ σε περίπου διψήφια νούμερα. Φυσικά ο πρώην προπονητής της Μπενφικά συνεχίζει και τη φετινή χρονιά στο σύλλογο, ενώ προτίμησε να κάνει ελάχιστες μεταγραφές και να μην αλλάξει ουσιαστικά τίποτα στο ρόστερ. «Θυσίασε» το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και παρέταξε εναλλακτική ενδεκάδα στα περισσότερο παιχνίδι, ωστόσο δεν στοίχησε και παρά το κάκιστο ξεκίνημα με δύο ήττες, πήρε τελικά το εισιτήριο για τους «16». Δεν είναι καθόλου εύκολη η αποστολή απέναντι στην Αλ Ουάχντα και θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ προσεκτική στην άμυνα. Στο σημαντικότερο φιλικό που έδωσε ηττήθηκε 1-0 από την Πάκο Φερέιρα. Δεν έχει επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Wahda Abu Dhabi
Η χρόνια φαινόταν εντελώς χαμένη για την Αλ Ουάχντα μετά το τραγικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα των ΗΑΕ, εντούτοις η πρόσληψη του γνώριμου μας Χενκ Τεν Κάτε, στη θέση του Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ αποδείχτηκε καθοριστική. Με τον Ολλανδό τεχνικό στον πάγκο κατάφερε να πάρει την τελευταία αγωνιστική το εισιτήριο για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, κάτι που θεωρήθηκε υπέρβαση μετά το χαμένο έδαφος. Στην τωρινή διοργάνωση έπαιξε καταιγιστικό ποδόσφαιρο με τον Λεονάρντο να φτάνει τα οχτώ τέρματα και να είναι ο πρώτος σκόρερ. Δικαίως τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου αφήνοντας πίσω Αλ Ιτιχάντ, Λοκομοτίβ Τασκένδης και Αλ Ραγιάν. Οχτώ τέρματα έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Λεονάρντο και είναι ο πρώτος σκόρερ. Ο Τεν Κάτε πάντως δεν θέλησε να συνεχίσει και στη θέση του ήρθε ο Μαουρίτσε Στέτζιν. Θα βοηθήσει αρκετά ο Ουρουγουανός μέσος, Νίκολας Μιλέσι. Παρελθόν αποτελεί ο πολύ καλός Μαροκινός επιθετικός Μπατνά, καθώς παρίστανε τον τραυματία και οι ιατρικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές.
Εκτίμηση
Ποιοτικά υπερτερεί η Αλ Νασρ και στο «σπίτι» της είναι πανίσχυρη. Άγνωστο το πώς θα παρουσιαστεί η Ουάχντα με τον Στέτζιν στον πάγκο, ωστόσο δεν αποκλείεται να βρει δίχτυα. Ακόμα και έτσι ομώς θα εμπιστευτούμε τους πρωταθλητές Σαουδικής Αραβίας, οι οποίοι μπορούν πλέον να επικεντρωθούν στη διοργάνωση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!