3-Bet Πέμπτης 21/1/2021

Καλησπέρα Μπασκετάνθρωποί μου,

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τρία ματσάκια απο Euroleague.Αναλυτικά τα προγνωστικά μας.

Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου
Στον πρώτο γύρο: Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 79-81
Ο Κέβιν Πάντερ έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 26 τελευταία ματς, ο Ντιλέινι στα 14 πιο πρόσφατα και ο Σιλντς στα τελευταία 10.
Ο Λούτσιτς έχει σημειώσει τουλάχιστον 1 τρίποντο στους 15 πιο πρόσφατους αγώνες, ενώ ο Ζίπσερ στους 13 τελευταίους.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (12-7)
Η Αρμάνι Μιλάνο τρέχει ένα θετικό σερί τριών νικών και μετά το 84-70 στην έδρα της Άλμπα στο Βερολίνο, κατάφερε να βελτιώσει στο 12-7 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα εδραιώνει σιγά σιγά την θέση της στην πρώτη 8άδα και πλέον κοιτάζει και πιο ψηλά. Αγωνιστικά, ο τραυματισμός του Σιλντς (γκαρντ/φόργουορντ) είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για την ιταλική ομάδα, ωστόσο νοκ άουτ τέθηκαν ακόμα οι Ρολ (γκαρντ/φόργουορντ) και Μπρουκς (φόργουορντ). Οι γηπεδούχοι μέχρι σήμερα έχουν απολογισμό 5-4 εντός έδρας, διαθέτουν την 2η καλύτερη επίθεση της EuroLeague με ενεργητικό 82.4 πόντους ανά ματς, την ώρα που δέχονται 79.7 πόντους ανά αγώνα. Σταθερά εκτός κι ο Μίτσοφ (φόργουορντ).
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (12-8)
Η Μπάγερν Μονάχου πάλεψε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο έχασε στην παράταση με 76-81 από τους Μαδριλένους εντός έδρας. Στο 12-8 πλέον το ρεκόρ της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία προφανώς και τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, πλέον, όμως, θέλει να πιστοποιήσει την θετική της πορεία με πρόκριση στα playoffs της EuroLeague. Ενόψει της αναμέτρησης στο Μιλάνο ορισμένοι παίκτες “κλειδιά” όπως ο Σίσκο (γκαρντ) και ο Ντζέντοβιτς (γκαρντ/φόργουορντ) παραμένουν αμφίβολοι, ενώ η Μπάγερν έχει απολογισμό 4-5 εκτός έδρας, με ενεργητικό 79.6 πόντους ανά ματς και παθητικό 77 πόντους κατά μέσο (4η καλύτερη άμυνα).
Εκτίμηση
Προφανώς και σεβόμαστε την πορεία της Μπάγερν, ωστόσο θεωρούμε πως το ταβάνι της Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται πιο ψηλά, έχει περισσότερο ταλέντο σε όλες τις θέσεις και ο άσος στο ημίχρονο κόντρα στο χάντικαπ -2,5 είναι μια επιλογές με καλές πιθανότητες επαλήθευσης.

Βιλερμπάν – Βαλένθια
Στον πρώτο γύρο: Βαλένθια – Βιλερμπάν 65-63
Ο Νόρις Κόουλ έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια.
Ο Πρέπελιτς έχει σημειώσει 1 η παραπάνω τρίποντα στους 15 από τους 16 τελευταίους αγώνες.
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (6-14)
Περίεργες ήταν οι προηγούμενες ημέρες για την Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι έκαναν την έκπληξη στο ΣΕΦ κι έριξαν στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό με 69-63 το βράδυ της Παρασκευής, την Τρίτη, όμως, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, ηττήθηκαν εντός έδρας από τους “ερυθρόλευκους” με 93-101. Το ματς κρίθηκε στην παράταση, με τη Βιλερμπάν να έχει την τύχη στα χέρια της στο φινάλε της κανονικής περιόδου, αλλά να μην κάνει φάουλ κι έτσι να δέχεται το καθοριστικό τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα. Πάντως, η ομάδα του coach Πάρκερ παρουσιάζεται ανταγωνιστική σε όλα τα ματς, παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες της να προλάβει τα playoffs δεν είναι πολλές. Αμφίλος ο Φολ (σέντερ), εκτός ο Νουά (φόργουορντ). Στο 4-6 εντός έδρας η Βιλερμπάν, η οποία σκοράρει 75.5 πόντους ανά παιχνίδι (2η χειρότερη επίθεση) και δέχεται 81 πόντους κατά μέσο όρο.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ (11-9)
Η Βαλένθια επέστρεψε στις νίκες και στις θετικές εμφανίσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Στο 11-9 το ρεκόρ της ισπανικής ομάδας μετά το εντός έδρας 91-71 επί του Ερυθρού Αστέρα, έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί στα playoffs της EuroLeague κι αυτός είναι ο μεγάλος της στόχος. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, όλα δείχνουν πως ο coach Πονσαρνάου θα στερηθεί ξανά των υπηρεσιών του Ντούμπλιεβιτς (σέντερ), ενώ αμφίβολος λόγω ίωσης δίνεται ο Πρέπελιτς (σουτέρ). Η Βαλένθια μέχρι σήμερα διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της διοργάνωσης (81.8 πόντοι υπέρ ανά ματς) αλλά και μία από τις χειρότερες άμυνες (81.3 πόντοι κατά ανά παιχνίδι). Στο 4-6 εκτός έδρας.
Εκτίμηση
Η Βαλένθια είναι το φαβορί και χρειάζεται πάση θυσία το ματς, ωστόσο στη φετινή EuroLeague τα πράγματα είναι απρόβλεπτα και θα προτιμήσουμε να μην κοντράρουμε τη Βιλερμπάν στο 1.50. Θα πάμε με το over 161,5 που βγαίνει από τους αριθμούς και κυρίως από το run n’ gun μπάσκετ των Ισπανών.

Παναθηναϊκός – Χίμκι
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (6-13)
Με το αριστερό άρχισε η πορεία του coach Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” έχασαν με κάτω τα χέρια από τη Φενέρ, η οποία είχε 14/25 τρίποντα (62,5%!) και αναμενόμενα έφτασε στη νίκη με 100-74. Στο 6-13 πλέον το ρεκόρ του “τριφυλλιού” που όπως είναι λογικό έχει ελάχιστες ελπίδες να προλάβει τα playoffs της EuroLeague, ωστόσο θα συνεχίσει να προσπαθεί και να ψάχνει τη βελτίωση. Πριν από μερικές ώρες, ο coach Κάτας πανηγύρισε την πρώτη του νίκη ως προπονητής του Παναθηναϊκού, καθώς η ομάδα του επικράτησε του Άρη με 93-75 στη Θεσσαλονίκη και βελτίωσε στο 9-1 το ρεκόρ της στη Stoiximan Basket League.
Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ των γηπεδούχων, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου (φόργουορντ, αρχηγός), ο οποίος θα συνεχίσει να βρίσκεται στα πιτς και θα χάσει τρίτο σερί παιχνίδι της ομάδας του στη EuroLeague. Νοκ άουτ και ο Παπαγιάννης (σέντερ) λόγω θλάσης. Από εκεί και πέρα σημειώστε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει 4-6 εντός έδρας, μέχρι σήμερα σκοράρει 79.8 πόντους ανά παιχνίδι και συνεχίζει να έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, καθώς δέχεται κάτι παραπάνω από 84 πόντους ανά ματς.
ΧΙΜΚΙ (2-18)
Το εκτός έδρας 60-99 από την Εφές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ρίμας Κουρτινάιτις στην Χίμκι. Πιο συγκεκριμένα, ήταν το 12ο σερί αρνητικό αποτέλεσμα για τους Ρώσους, οι οποίοι εννοείται πως συνεχίζουν να βρίσκονται στον “βυθό” της κατάταξης της EuroLeague με απολογισμό 2-18 και πλέον συνεχίζουν με τον Μάλτσεφ, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Κουρτινάιτις που απολύθηκε.
Βέβαια, είναι δύσκολο να αλλάξουν πολλά πράγματα για την Χίμκι, η οποία μάλιστα πριν από μερικές ώρες γνώρισε ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά με 87-93 από την Ούνικς Καζάν για τη VTB League (5-6).
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι και το τι θα γίνει με παίκτες όπως ο Τίμα (φόργουορντ), ο Γερέμπκο (φόργουορντ) και ο Μονρό (σέντερ) που είχαν τεθεί εκτός ομάδας, ωστόσο επίσημα δεν αποχώρησαν και δεν είναι απίθανο να ενεργοποιηθούν εκ νέου μετά την αποχώρηση του Κουρτινάιτις. Από εκεί και πέρα, νοκ άουτ τέθηκαν και οι Σβεντ (γκαρντ), Μπούκερ (σέντερ) λόγω τραυματισμών. Όπως και να ‘χει, η Χίμκι μέχρι σήμερα σκοράρει 78.6 πόντους κατά μέσο όρο και έχει με διαφορά τη χειρότερη άμυνα, καθώς δέχεται παραπάνω από 90 πόντους κατά μέσο όρο στη EuroLeague! Στο 1-10 εκτός έδρας οι Ρώσοι.
Εκτίμηση
Ο άσος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στις χαμηλές αποδόσεις που τον συναντάμε χωρίς Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και με την Χίμκι απαλλαγμένη από τον Κουρτινάιτις, κρίνεται unfair για ποντάρισμα. Θα ρισκάρουμε με την επιλογή του over, καθώς παρά το “τσιμπημένο” line, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως θα “μονομαχήσουν” οι δύο χειρότερες άμυνες της EuroLeague.

ΕΝΑΡΞΗ 29/8/2020
ΑΡΧΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ:10.000
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ:1050
ΑΝΟΙΧΤΑ:150
ΚΕΡΔΗ: – 900
ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 8,950

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!