20:00 PAOK Salonica vs AFC Ajax UEFA Champions League Qualifying R3

PAOK Salonica
Η αναμονή 34 ετών έφτασε στο τέλος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε (αήττητος!) τον τίτλο του πρωταθλητή για 3η φορά, ενώ έκανε το 1ο νταμπλ στην ιστορία του, νικώντας σε 3ο συναπτό τελικό Κυπέλλου την ΑΕΚ. Ψάχνει την παρθενική παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και η τύχη έφερε απέναντί του τον κατά τεκμήριο χειρότερο δυνατό αντίπαλο (0-1-1 εντός με Αγιαξ, δύο αποκλεισμοί). Οι Θεσσαλονικείς αναπτύσσουν σοβαρότατη δυναμική, ωστόσο μία μέρα πριν από την έναρξη του «κυρίως πιάτου» της προετοιμασίας, αποχώρησε ο τεχνικός Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Αμπελ Φερέιρα (εξαιρετικός στην Μπράγκα) να παίρνει τη θέση του. Ο «δικέφαλος» απέκτησε τους Στοχ (Μ. 33/12, Σλάβια), Ζίφκοβιτς (Τ. 30 συμ., Ξάνθη), Ροντρίγκο (Α. 33/4, Αβες), Μιχάι (Α. 19/0, Παναιτωλικός), Αουγκούστο (Μ. 7/0, Μπαΐα), Εσιτί (Μ. 26/0, Γάνδη). Αποχώρησαν οι μέσοι Κάνιας, Σάκχοφ, Ολιβέιρα. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 24/8, στα φιλικά είχε 5-1-1 (καλή επίθεση). Πιο πειστική εμφάνιση το 3-1 επί της βελγικής Άντερλεχτ.
Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ο Ελ Καντουρί (Μ, 17/1 πέρσι)  οπότε υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ. Ο Μαροκινός «έβγαλε μάτια» στην προετοιμασία. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μιχάι, Κάτσε, Λάμπρου, καθώς και ο επιθετικός Ενρίκε (οδεύει προς Γκαζιαντέπ). Τραυματίες εδώ και μήνες οι ποιοτικοί Βιεϊρίνια (Α, 26/5, αρχηγός), Βέρνμπλουμ (Μ, 11/0), Μαουρίσιο (Μ, 20/5). «Μπετόν» δείχνει ως προς τα πρόσωπα η 11άδα, αν και η παράταξη ακροβατεί μεταξύ 4-2-3-1 και 4-4-2 (ελεύθερος ο ρόλος του Πέλκα).
(4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ελ Καντουρί, Εσιτί – Ζαμπά, Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Ακπόμ
AFC Ajax

Ο Αγιαξ έχασε πέρυσι την παρουσία του στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για… δέκα δευτερόλεπτα, καθώς είχε νικήσει με 1-0 την Τότεναμ στο Λονδίνο, είχε προηγηθεί με 2-0 στη ρεβάνς του Αμστερνταμ, αλλά στο 96′ (!) δέχθηκε το 3-2! Προηγουμένως είχε αποκλείσει Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, με εκπληκτικό ποδόσφαιρο, καθήλωσε ειδικούς και οπαδούς του ποδοσφαίρου. Στην Ολλανδία κατέκτησε το νταμπλ, απόλυτη υπεροχή, αν και η Αϊντχόφεν έδειξε πολύ δυνατή για μεγάλο διάστημα. Ο τεχνικός, Ερικ Τεν Χαχ, διέπρεψε και συνεχίζει, ενώ η πώληση των Ντε Λιχτ (Α. 33/3), Ντε Γιονγκ (Μ. 31/1), Σένε (Μ. 30/5) είναι θέμα, αν και το κλαμπ έβαλε στο ταμείο πάνω από 170 εκατ. ευρώ (πάγια τακτική). Η χρονιά άρχισε ιδανικά, με την προ δεκαημέρου κατάκτηση του Σούπερ Καπ (2-0 την Αϊντχόφεν). Βέβαια, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έκανε γκέλα (2-2 στην έδρα της Φιτέσε, ισοφάρισε δις με τους Φαν Ντε Μπέικ και Τάντιτς), αν και ουδείς έδειξε να ανησυχεί ιδιαίτερα (είναι μακρύς ο δρόμος).
Οι νεοαποκτηθέντες Πρόμες (Ε, 33/2 Σεβίλλη), Μαρίν (Μ, 38/10 Σταντάρ Λιέγης) και Άλβαρες (Α, 34/3 Κλαμπ Αμέρικα) βρίσκονται στην αποστολή που ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη. Μέσα και ο Νέρες (Ε, 29/8), ξεπέρασε τις ενοχλήσεις. Ο Φαν Ντε Μπέικ (Μ. 34/9) δέχεται το… φλερτ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα δώσει το «παρών». Η λογική υπαγορεύει ότι δεν αλλάζει ο σχηματισμός (4-3-3 που πολλές φορές… φέρνει σε 4-2-3-1). Στην επίθεση υπάρχει… συνωστισμός, οι Νέρες και Πρόμες ερίζουν για θέση στο αρχικό σχήμα.
(4-3-3): Ονανά – Φέλτμαν, Σχουρς, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο – Μαρίν, Φαν ντε Μπεκ, Μπλιντ – Ζίγιες, Τάντιτς, Ντόλμπεργκ
Εκτίμηση
ΠΑΟΚ και Αγιαξ δύσκολα συγκρίνονται σε απόλυτο βαθμό, αλλά τα προκριματικά του καλοκαιριού επιτρέπουν… αναστάτωση. Το σίγουρο είναι ότι αν μπορεί ο «δικέφαλος» να «χτυπήσει» κάπου τον «Αίαντα», είναι στην «καρδιά» της άμυνας, κυρίως με στατικές φάσεις. Θεωρούμε πολύ πιθανό το Goal – Goal, ρισκάρουμε και το ζητάμε από τα πρώτα 45′.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!