20:00 FK Bodo/Glimt vs Valerenga Norway Tippeligaen

Με έναν πόντο έφυγε από το Σάρπσμποργκ η ομάδα του Κιέτιλ Κνούντσεν, αποσπώντας ισοπαλία με 1-1. Ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πήρε την πρωτοβουλία από την αρχή της αναμέτρησης, πίεσε και έκανε αρκετές φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στο γκολ. Στην επανάληψη, όμως, έδειξε τάση να παίξει πιο συντηρητικά και το πλήρωσε, μένοντας πίσω στο σκορ στο 55’. Ανέλαβε και πάλι τον έλεγχο, έκανε ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση στο 83’ με κεφαλιά του Ούλρικ Σάλτνες μετά από εκτέλεση κόρνερ. Έτσι, διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη με τη Μόλντε, ενώ μετά τη χθεσινή ισοπαλία της συγκατοίκου της, έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη πρώτη απόψε. Χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα. Επιστρέφουν από τιμωρία ο νεοαποκτηθείς μέσος Όλε Σβεν (2/0, 1 ασίστ) και ο βασικός αμυντικός Έρλεντ Ραϊτάν (17/0, 1 ασίστ). Παραμένει αμφίβολος ο μακροχρόνια τραυματίας βασικός αμυντικός Μπρέντε Μόε (10/0, 1 ασίστ), που έχει να παίξει από τις 13 Ιουλίου.
Συνεχίστηκε η αποχή από τις νίκες για την ομάδα του Ρόνι Ντέιλα, με τους οπαδούς της να βλέπουν τον φωτεινό πίνακα στο τέλος της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Χάουγκεσουντ να γράφει 1-2. Η ειρωνεία είναι πως ξεκίνησε ιδανικά το ματς, προηγούμενη με το «καλημέρα», (2’), με τον Χέρολιντ Σάλα. Είχε αρκετές φάσεις να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ στο α’ μέρος. Όλα άλλαξαν στην επανάληψη, όταν 3 λεπτά μετά την επανέναρξη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο 64’, οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Τραυματίστηκε στον ώμο στην προπόνηση της Πέμπτης και μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για άγνωστο χρονικό διάστημα ο βασικός μέσος  Χέρολιντ Σάλα (17/5, 3 ασίστ). Μη διαθέσιμος παραμένει ο βασικός αμυντικός Εφρέν Χουάρεζ (16/0, 3 ασίστ). Μακροχρόνια τραυματίας ο βασικός αμυντικός Γιόναταν Τολός (10/0). Αμφίβολος ο βασικός γκολκίπερ Άνταμ Κβάρασεϊ (12/0), που δεν έπαιξε στα 3 τελευταία ματς.
Εκτίμηση
Η Μπόντο Γκλιμτ έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας απόψε. Για μια ομάδα του βεληνεκούς της, αυτό είναι εξαιρετικό δέλεαρ. Εκτός αυτού, υπάρχει και η ντροπιαστική ήττα του α’ γύρου, η τελευταία της ομάδας. Η «Ένγκα» δεν είναι σε καλό φεγγάρι, έχει και προβλήματα. Άσος.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!