20:00 FC Thun vs FC Basel Switzerland Super League

FC Thun
Η Τουν σημείωσε τη δεύτερη ισοπαλία σε ισάριθμες αγωνιστικές. Στάθηκε αρκετά τυχερή στην έδρα της Λουγκάνο, καθώς στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε έντονη πίεση, αλλά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με «λευκό» παθητικό. Βέβαια, για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η χρήση του VAR στο 20’, που ακύρωσε γκολ της Λουγκάνο και η μεγάλη αστοχία των αντίπαλων επιθετικών. Βελτιωμένη στο δεύτερο μέρος, δεν κινδύνευσε, αλλά δεν απείλησε και καθόλου. Αισιόδοξος ο τεχνικός Σνάιντερ, έκανε λόγο για νίκη επί της Βασιλείας. Την Πέμπτη επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 4 χρόνια, φιλοξενώντας τη Σπαρτάκ Μόσχας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα. Δεν έχει αναφερθεί σκέψη για ροτέισον, σίγουρα εκτός οι τραυματίες από την προηγούμενη σεζόν, Χέντιγκερ (Μ, 19/2 πέρσι), Χάνζικερ (Μ, 14/0 πέρσι), Κάρλεν (Μ, 28/3 πέρσι).
FC Basel
Η Βασιλεία προέρχεται από μεγαλειώδη πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Αϊντχόφεν. Την Τρίτη, στην εντός έδρας ρεβάνς, επιβλήθηκε 2-1 και προκρίθηκε χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ (είχε ηττηθεί 3-2 στην Ολλανδία). Λόγω αυτού του παιχνιδιού, ο τεχνικός Κόλερ, την προηγούμενη αγωνιστική έκανε 7 αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα στο εντός έδρας ματς με τη Σεν Γκάλεν και γνώρισε ήττα-σοκ με 2-1 (πρώτη σε επίσημο παιχνίδι μέσα στο γήπεδό της στο 2019, είχε ρεκόρ 7-4-0). Δέχθηκε έντονη κριτική, όμως η μεσοβδόμαδη πρόκριση αποδείχθηκε γιατρικό. Την ερχόμενη Τετάρτη υποδέχεται την αυστριακή Λίντσερ για το Τσάμπιονς Λιγκ, πιθανόν να γίνουν και πάλι αλλαγές στην ενδεκάδα. Στο στόχαστρο των Λειψία και Αουγκσμπουργκ ο βασικός τερματοφύλακας Ομλιν, ενώ με το ενάμιση… πόδι εκτός ομάδας είναι ο Καλούλου (Ε, 17/0 πέρσι). Τραυματίστηκε και θα λείψει καιρό ο Αντέμι (Ε, 1/1), εκτός από την προετοιμασία οι Ντιέ (Μ, 12/1 και 10/1 με τη Ξαμάξ πέρσι) και Κουζμάνοβιτς (Μ, 13/1 πέρσι).
Εκτίμηση
Βλέποντας τη συμπεριφορά της Βασιλείας την προηγούμενη αγωνιστική (γερό ροτέισον και το μυαλό… αλλού, λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και τώρα), θα την κοντράραμε αν έπαιζε με ομάδα που δεν θα είχε και αυτή ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Πλέον, αποφεύγουμε το σημείο και στρεφόμαστε στο G/G, στηριζόμενοι κυρίως στην ευάλωτη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!