20:00 Djurgårdens IF vs Örebro SK Sweden Allsvenskan

Η περασμένη αγωνιστική ήταν η πλέον κρίσιμη για τη μάχη του τίτλου. Σε αυτήν η ομάδα του Κιμ Μπέργκστραντ έμπαινε στη 2η θέση με την πρωτοπόρο Μάλμε να δοκιμάζεται στην έδρα της έτερης συνδιεκδικήτριας, Χάμαρμπι. Τελικά η «φαγωμάρα» στο άλλο ζευγάρι (νίκη της Χάμαρμπι) της έδωσε τη δυνατότητα να περάσει αυτή στην κορυφή, κάτι που έπραξε, αφού πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Γκέτεμποργκ με 1-0. Το «χρυσό», όπως αποδείχτηκε γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 70’ ο φορμαρισμένος Μπούγια Τουράι, που κυνηγάει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, όντας στη 2η θέση. Αυτή ήταν η 5η νίκη στα 6 τελευταία και πλέον χρειάζεται 4 βαθμούς για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Εκτός έμεινε ο αναπληρωματικός μέσος Νίκλας Μπέρκροτ (19/3, 5 ασίστ, 11 αλλαγή).
Η εντός έδρας αναμέτρηση με την Έλφσμποργκ ήταν από τα πλέον αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, μιας και καμία από τις δυο ομάδες δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο. Αυτό έδωσε το δικαίωμα και στις δυο να παίξουν χωρίς σκοπιμότητες και να αναδειχτούν τελικά ισόπαλες με σκορ 2-2. Μάλιστα, θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με το βαθμό, αφού βρέθηκε δις πίσω στο σκορ, όμως και τις δυο βρήκε τρόπο να ισοφαρίσει. Πάντως τη δεύτερη φορά χρειάστηκε να βρουν οι παίκτες της τεράστια ψυχικά αποθέματα, αφού δέχτηκαν το δεύτερο γκολ στο 85’ από τη «λευκή» βούλα, αν και στο 90+1’ έφτασαν στην ισοφάριση σε 2-2. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 51’ με το ματς στο 1-1. Συμπλήρωσαν κάρτες και είναι τιμωρημένοι ο βασικός αμυντικός Μίκαελ Άλμεμπεκ (25/0) και ο βασικός μέσος Νορντίν Γκέρζιτς (28/0, 6 ασίστ).
Εκτίμηση
Ξεκάθαρο φαβορί από κάθε άποψη η Τζουργκάρντεν. Βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, διαθέτει πιο ποιοτική ομάδα και πάει φουλ για τίτλο. Απέναντί της, η Έρεμπρο που δεν έχει ουσιαστικό στόχο, είναι σε πτώση και θα παίξει με σημαντικά προβλήματα. Άσος μεν, αλλά με καμία αξία στοιχηματικά στις αποδόσεις που κυκλοφορούν. Ίσως στο live.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!