20:00 AEL Limassol vs Aris Salonica UEFA Europa League Qualifying R2

AEL Limassol
Η ΑΕ Λεμεσού πήγε στη Θεσσαλονίκη με στόχο να κρατήσει το μηδέν και τα κατάφερε. Η κυπριακή ομάδα πέρασε δύσκολες στιγμές και έχοντας και τη τύχη υπέρ της, έφυγε με το θετικό, αλλά πονηρό 0-0. Από τα πρώτα λεπτά, άφησε την μπάλα στον αντίπαλο, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στο πρώτο μέρος η τακτική αυτή δεν βγήκε και κινδύνεψε σοβαρά σε αρκετές περιπτώσεις. Στην επανάληψη, η είσοδος του νεοφερμένου Γκαζαριάν έδωσε πνοή στην επίθεση και λίγο έλειψε ο Αρμένιος διεθνής να πετύχει γκολ, αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι. Σήμερα παίζει στο ουδέτερο γήπεδο της Λάρνακας και θέλει μόνο τη νίκη για να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Με ισοπαλία με γκολ ή ήττα μένει εκτός.
Ο τεχνικός της ΑΕ Λεμεσού, Ντούσαν Κερκέζ έχει έναν «πονοκέφαλο», όσον αφορά τη συμμετοχή του Ντόσα Τζούνιορ (Α, 1/0). Ο αρχηγός των Κυπρίων δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων και τέθηκε νοκ άουτ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Γκαζαριάν (Μ/Ε.), ο οποίος δεν είχε ξεκινήσει στο πρώτο ματς. Πιο πιθανό η κυπριακή ομάδα να μην αλλάξει σχηματισχό, θέλοντας ξανά να κρατήσει το μηδέν.
(3-5-2): Βοζίνια- Αντρέ Τεϊσέιρα, Γκοντάλ, Ράσο – Νιλς Τεϊσέιρα, Αβραάμ, Ζντραφκόφσκι, Γκαθτανιάγα,Αντάμοβιτς – Χουράδο, Γκαζαριάν
Aris Salonica
Ο Άρης επέστρεψε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και στο κατάμεστο «Βικελίδης» δεν κατάφερε να χαμογελάσει. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έκανε τα πάντα σωστά, αλλά πλήρωσε την αστοχία της και την ατυχία της, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Από το πρώτο λεπτό, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δοκάρια (με Φετφατζίδη 41’-Ματίγια 87’) και αντίπαλος κίπερ είπαν «όχι». Μάλιστα, λίγο έλειψε να μείνει και πίσω στο σκορ στο 69’, με τους Κύπριους να έχουν κι αυτοί δοκάρι. Τώρα οι «κίτρινοι» πάνε στη Λάρνακα και θα προσπαθήσουν να κάνουν ανάλογη εμφάνιση όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να φανούν σαφώς πιο ουσιαστικοί και να σκοράρουν.
«Ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας, ήρθαμε για την πρόκριση»,τόνισε χθες ο Παντελίδης. Στα αγωνιστικά, ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει στους Γιουνές (Ε, 27/9, πέρυσι) και Τζανακάκη (Α, 23/0, πέρυσι), οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους. Η αποστολή βρίσκεται στην Κύπρο από την αρχή της εβδομάδας και δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο. Δίπλα στην ομάδα και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Καρυπίδης.
(4-2-3-1): Κουέστα – Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ – Ματίγια, Μπάσα – Φετφατζίδης, Τόνσο, Ντιγκινί – Ιντέγε.
Εκτίμηση
Μετά το 0-0 στη Θεσσαλονίκη, τα πάντα είναι ανοιχτά σε αυτό το ζευγάρι. Ο Άρης έδειξε πως είναι ανώτερος κι αν καταφέρει να σκοράρει θα αυξήσει πολύ τις πιθανότητές του για πρόκριση. Ωστόσο, και οι Κύπριοι θα βγουν με στόχο το γκολ, οπότε το g/g έχει αξία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!