19:40 Al Ahli Jeddah vs Al Hilal Riyadh Asian Champions League 1/8 Final

Al Ahli Jeddah

Κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος στην Αλ Αχλί από την περσινή χρονιά, αφού τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Συνολικά άλλαξε τρεις προπονητές με τους Γκουέδε και Φοσάτι να αποτελούν παρελθόν και τελείωσε με τον υπηρεσιακό Γιουσέφ Ανμπάρ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον αποκλεισμό, εντούτοις στις καθυστερήσεις ο Γκαρίμπ με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έδωσε τη νίκη 2-1 κόντρα στην Παχτακόρ και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Φέτος θα έχει στον πάγκο τον Κροάτη προπονητή Μπράνκο Ιβάνκοβιτς, ο οποίος έκανε σπουδαία δουλειά στην Περσέπολις την περασμένη τετραετία και στην προηγούμενη διοργάνωση έχασε στον τελικό από την Κασίμα. Αποχώρησαν αρκετοί ξένοι που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Λογικά θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό ο διεθνής Βόσνιος μέσος Σάριτς, ο οποίος έκανε πολύ καλές εμφανίσεις με τη Σουγόν στη Νότιο Κορέα. Καλή σεζόν έκανε και ο εξτρέμ Άλεξιτς με τη Μαλάτιασπορ στην Τουρκία.

Al Hilal Riyadh

Τα έκανε… μαντάρα την περσινή σεζόν η Αλ Χιλάλ, η οποία έχασε τον τίτλο του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία και ενώ διατηρούσε διψήφια διαφορά από την Αλ Νασρ. Μία από τα ίδια και στο Κύπελλο, καθώς στον ημιτελικό διασύρθηκε με 5-0 από την Ταουόν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αραβικών συλλόγων έχασε το τρόπαιο στις καθυστερήσεις από την Ετουάλ και συνολικά άλλαξε τρεις προπονητές μέσα στη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος έχει νέα διοίκηση και ο πρόεδρος αποφάσισε να δώσει τα… κλειδιά του συλλόγου στον Ραζβάν Λουτσέσκου, με μοναδικό στόχο να κατακτήσει τα πάντα. Υπήρξε μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ από τον Ρουμάνο τεχνικό, αποχώρησαν αρκετοί γηγενείς και παράλληλα αρκετοί ξένοι. Μεταγραφικά προχώρησε μόνο στην αγορά του παιτκαρά Αντρέ Καρίγιο, που έπαιζε πέρυσι ως δανεικός από την Μπενφίκα. Κράτησε και τον Σύριο επιθετικό Ομάρ Χριμπίν, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Πίραμιντς. Στο σημαντικότερο φιλικό τεστ, επικράτησε 3-2 της Ουντινέζε.

Εκτίμηση

Αμφότερες δεν έχουν επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους, ενώ θα έχουν και νέους προπονητές στους πάγκους. Η Αλ Χιλάλ υπερτερεί ποιοτικά, όμως δεν θα την ενοχλήσει ιδιαίτερα η ισοπαλία. Ισχυρή μπροστά στο κοινό της η Αλ Αχλί, αναμένεται να βρει δίχτυα. Παίζεται το goal/goal.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!