19:00 Lechia Gdansk vs Jagiellonia Poland Ekstraklasa

Lechia Gdansk
Η Λέχια Γκντανσκ προερχόταν από δύο «λευκές» ισοπαλίες και ήθελε πάση θυσία τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική. Η περσινή Κυπελλούχος τα κατάφερε, περνώντας με 2-1 από την έδρα της Βίσλα Πλοκ. Με βάσει την εικόνα του αγώνα και τις φάσεις, το τελικό σκορ την κολακεύει σε μεγάλο βαθμό. Στο πρώτο μέρος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 11′ με τον Σόμπιεχ και μέχρι το ημίχρονο πιέστηκε αρκετά, αλλά κράτησε το μηδέν. Στην επανάληψη, ανέβασε την απόδοσή της και στο 73′ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Βόλφσκι. Στα εναπομείναντα λεπτά, χαλάρωσε, δέχτηκε τη μείωση του σκορ, ωστόσο διατήρησε τη νίκη. Απόψε υποδέχεται την επικίνδυνη Γιαγκελόνια και θέλει να συνεχίσει με νίκες. Εκτός είναι οι Μαλόκα (Α, 2/0), Μπαλντέ (Μ.) και Αράκ (Μ, 28/1, πέρυσι). Τιμωρημένος παραμένει ο Ουντόβιτσιτς (Μ, 1/0).
Jagiellonia
Η Γιαγκελόνια θα μπορούσε την προηγούμενη εβδομάδα να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά έκανε… χαρακίρι. Η ομάδα του Μαμρότ έπαιξε στην έδρα της Ζαγκλέμπιε Λούμπιν και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Με το αποτέλεσμα αυτό, έφτασε τους τέσσερις βαθμούς σε τρία παιχνίδια. Δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά προηγήθηκε (39′) με τον Κλιμάλα. Το γκολ την ανέβασε ψυχολογικά και στην επανάληψη μπήκε καλύτερα, το 2-0 στο 66′ με σουτ του Ιμάζ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, χαλάρωσε και μέχρι το 78′ δέχθηκε δύο γκολ και κατ’ επέκταση το 2-2! Την περιμένει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Λέχια, η οποία αποδεικνύεται αφιλόξενη για εκείνη τα τελευταία χρόνια. Αμφίβολοι είναι οι Ρούνιε (Α.), Κβετσιέν (Μ, 27/1, πέρυσι) και Σάβκοβιτς (Ε, 11/1, πέρυσι). Εκτός παραμένει ο Σέποβιτς (Ε, 6/0, πέρυσι).
Εκτίμηση
Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να έχουν υψηλούς στόχος. Η Λέχια Γκντανσκ είναι ποιοτικά ανώτερη και πιο έτοιμη λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων, απόψε έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στη Γιαγκελόνια. Ο άσος είναι ελκυστικός και θα τον επιλέξουμε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!