18:00 FC Ararat-Armenia vs FC Saburtalo UEFA Europa League Qualifying R3 Champ Path

FC Ararat-Armenia

Μπορεί να έκανε λιγότερες από τις μισές ευκαιρίες σε σχέση με τη Λίνκολν, όμως ήταν πιο αποτελεσματική και κέρδισε με 2-1. Προηγήθηκε 2-0 με τέρματα του Ογκανά (45+1′, 58′), δέχτηκε γκολ στο 74′ και δεν κινδύνεψε αφού είχε και το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα. Τα πηγαίνει περίφημα στην πρώτη ευρωπαϊκή της συμμετοχή (ιδρύθηκε μόλις το 2017), μετρώντας 3 νίκες σε 4 αγώνες. Θυμίζουμε πως η πρωταθλήτρια Αρμενίας ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου τέθηκε εκτός από την ΑΪΚ Στοκχόλμης (νίκη 2-1 εντός, ήττα με 3-1 στη ρεβάνς). Στο νέο πρωτάθλημα δεν έχει αγωνιστεί ακόμα, κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο υποδεχόμενη την Γκαντζάσαρ. Διαθέτει πολλούς ξένους στο ρόστερ, μόλις ένας από την 11άδα που ξεκίνησε στο προηγούμενο είναι Αρμένης (δύο αν υπολογίσουμε και τις αλλαγές).

FC Saburtalo

Δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ηττήθηκε με 2-0 εντός και 3-0 στη ρεβάνς της Κροατίας. Είχε εκπλήξει ευχάριστα στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν απέκλεισε τη σαφώς πιο έμπειρη Σερίφ, κερδίζοντας 3-0 στη Μολδαβία (έχασε με 3-1 στη ρεβάνς). «Υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα Λιγκ, γενικά τα πηγαίνει ικανοποιητικά στην παρθενική της ευρωπαϊκή συμμετοχή. Σε εξέλιξη το πρωτάθλημα Γεωργίας, δεν αγωνίστηκε το Σ/Κ, όμως έχει δώσει 21 αγωνιστικές και βρίσκεται στη 2η θέση, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Ντινάμο Τιφλίδας, με ματς λιγότερο. Το αποψινό παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί από κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, μόνο διαδικτυακά (youtube). Εκτός έμειναν ο επιθετικός Βάγκνερ Γκονζάλες (3/0, 10/1) και ο μέσος Τεράν (2/0, 11/0), λόγω τραυματισμού και προβλήματος με τη βίζα, αντίστοιχα.
Εκτίμηση
Ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που αγωνίζονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη κι έχουν κάνει την υπέρβαση. Θα δώσουμε το προβάδισμα στην Αραράτ, η οποία κέρδισε και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε έως τώρα. Η Σαμπουρτάλο πέρα από το «πυροτέχνημα» στο εκτός με την Σερίφ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, ενώ θα έχει και δύο βασικούς εκτός.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!