13:00 Kashima Antlers vs Guangzhou Evergrande Asian Champions League Quarterfinal

Kashima Antlers

Παρατάχθηκε με έξυπνη τακτική η Κασίμα στον πρώτο αγώνα και απέσπασε σχετικά εύκολα την ισοπαλία, 0-0. Βραχυκύκλωσε την εξαιρετική αντίπαλη επίθεση και κινδύνεψε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Αν ήταν πιο εύστοχη θα μπορούσε να είχε σκοράρει ένα τέρμα, ενώ η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι σταματώντας στο δοκάρι λίγο πριν από τη λήξη. Ζητούμενο να εκμεταλλευτεί το «σπίτι» της, όπου είναι πανίσχυρη και να συνεχίσει την υπεράσπιση του τίτλου. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση στο ντέρμπι κορυφής, κόντρα στην Τόκιο (2-0 εντός). Μπήκε αποφασισμένη για να πάρει τους τρεις βαθμούς και προηγήθηκε στο ξεκίνημα με την κεφαλιά του Μπουένο, ενώ στο 78′ ο ηγέτης Σερτζίνιο με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, άφησε «άγαλμα» τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά και αύξησε σημαντικά τις πιθανότητες να κόψει πρώτη το νήμα.
Αγωνιστικά Νέα:Παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού εδώ και πολύ καιρό οι μπακ Γιουκιτόσι Ίτο (0/0, 0/0), Ουτσίντα (0/0, 4/0) και ο αμυντικός Σασάκι (0/0, 0/0), ωστόσο δεν επηρεάζουν από τη στιγμή που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου στη διοργάνωση. Κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξει η απόδοση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Σερτζίνιο (10/5, 26/10), που ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην περσινή πορεία προς την κορυφή της Ασίας.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Κβον – Ναγκάκι, Τζανγκ, Ινουκάι, Ματσίντα – Έντο, Μισάο, Σίλβα, Νάγκο – Ντόι, Σερτζίνιο.

Guangzhou Evergrande
Έπαιξε με τη φωτιά η Γκουανγκζού την περασμένη Παρασκευή κόντρα στη Γιανγκσού Σουνίνγκ, ωστόσο παρά την ήττα 3-1 δεν… κάηκε. Την ίδια στιγμή Γκουοάν και Σανγκάη δεν κατάφερναν να κερδίσουν και η διαφορά από τους διώκτες της κρατήθηκε στο +4 με μόλις έξι αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Φάνηκε από νωρίς ότι δεν είναι σε καλή μέρα, εντούτοις ισοφάρισε στο 61′ με αυτογκόλ. Έδειχνε να έχει το μομέντουμ για την ολική ανατροπή, αλλά κόστισαν τα λάθη στην άμυνα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ καλείται να δείξει χαρακτήρα στο πολύ δύσκολο αποψινό παιχνίδι, προκειμένου να πάρει την πρόκριση και να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί για το τρόπαιο. Δεν εκμεταλλεύτηκε το γήπεδο της στον πρώτο αγώνα και μοιραία έμεινε στο 0-0.
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός παραμένει ο διεθνής μεσοεπιθετικός, Γιου (6/0), ενώ προέκυψαν νέες απώλειες με τους τραυματισμούς του βασικότατου αριστερού μπακ Λι Ξουεπένγκ (13/0) και του επιθετικού Γιαν (15/6). Φαίνεται να έχει επηρεάσει αρνητικά την ομάδα η επιστροφή του Βραζιλιάνου σταρ Ταλίσκα (5/4, 12/8), καθώς έχει αποσυντονίσει το σύστημα της ομάδας που πέτυχε τις 13 σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός, Φάμπιο Καναβάρο, πάντως, υπερασπίστηκε τον παίκτη του στη συνέντευξη Τύπου.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Λιου Ντ. – Ζουνγί, Ζανγκ, Ντενγκ, Παρκ – Zενγκ, Παουλίνιο, Ξου – Γέι, Έλκεσον, Ταλίσκα.

Εκτίμηση
Παίζει ταυτόχρονα σε τέσσερις διοργανώσεις η Κασίμα, εντούτοις δεν δείχνει να επηρεάζεται. Αυτή τη φορά καλείται να κάνει αυτή παιχνίδι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και η Γκουανγκζού θα βρει χώρους για να σκοράρει. Θα κρατήσουμε το διπλό της παρέας των Παουλίνιο, Ταλίσκα και Έλκεσον στο DNB.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!